[...] to mam oporne mięśnie nóg :/ Ale najgorzej rosnącą partią są łydki. No cholera jasna nie rosną mi wcale jakkolwiek bym ich nie katował. Nie mogę nawet 1cm od kilku lat już zrobić. Robię z 4-5 serii, pieką, bolą, a rosnąć nie chcą. Ratujcie...strasznie mnie, gdy jestem umięśniony na górze, a od pasa w dół chudy jak patyk... Barki Wyciskanie [...]
jeśli masz wpc to polecam Ci na kolację zrobić omlet z samych białek jaj (np z 3 jajek) zmieszany z wpc. A wieprzowina myślisz że jest mniej nafaszerowana? Wieprzowina to najgorszej jakości mięso. Powiem Ci tak - z własnego doświadczenia, miałem w diecie mięsa i produkty mleczne i redukcja szła kiepsko, usunąłem wszystko co związane z mlekiem i [...]
to jest tak beny - jestes najprawdopodobniej na starcie swojej silowniowej jak i/lub dietowej kariery. jak ze wszystkim na swiecie - nie mozna miec wszystkiego naraz. nie da sie jednoczesnie spalac tluszczu i wyrabiac miesni, przynajmniej przy diecie w ktorej chcesz schudnac wagowo i wizualnie. co innego to dieta na mase - budowanie miesni, gdzie [...]
[...] to chyba 95% ludzi przegapiło swój "newbie gains", bo zwykle nie wiedzą kompletnie o co chodzi z tym wszystkim i ćwiczą na pałę, a dopiero potem się orientują, że mogli zrobić to lepiej i efektywniej :D Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2022-06-17 09:54:54 Lepiej się nie dało ujać , każdy chyba na poczatku przygodu pierwsze to kąłdzie nacik [...]
[...] Ser biały to ciekawy pomysł, myślę, że spróbuje, obawiam się tylko o smak. A czy mogę używać także tego ciasta jako drugi i/lub trzecie, śniadanie? Czy powinienem coś innego zrobić? Baza sernikowa to albo gotowy twaróg na sernik, sprzedawany w wiaderkach albo dobrze zmielony zwyczajny twaróg. Jakbyś chciał smaku to masz do dyspozycji: naturalne [...]
Mniejwiecej wyliczylem zapotrzebowanie. Ilosc w : 266 Ilosc t : 89 Ilosc b : 199 W kcal : Dzienne zapotrzebowanie : 2660 Z wegli : 1064 Z białek : 798 Z tluszczy : 798 I teraz co mam z tymi statystykami zrobic ?
to prawda ze firmy amerykanskie wypuszczaja non stop nowe produkty ale czy wszystkie sa dobre ???? moim zdaniem nie, rozne firmy kombinuja coraz to lepsze nazwy a tak naprawde czy cos sie zmienia czy sa one lepsze???? patrzac na sklad ??? zobacz ile z bialek amerykanskich firm to chociazby 80% bialka??? jest ich naprawde malo... lepiej nie [...]
[...] a przyjemność z picia dużo większa Pierwotnie chciałem wziąć tego vitala, chociażby ze względu na wygodę, gotowe saszetki więc i białko można wszędzie przygotować bez problemu. Ale znalazłem Te białko Prolab oraz Interactive i są w tej samej cenie co vitalmax, a ich jest 700g więcej, nikt nie lubi przepłacać a czy warto to zrobić dla Vitalmaxa ?
[...] na rzecz tłuszczy, węgle dajesz tam gdzie będą potrzebne. Odżywki raczej białkowe szybko wchłaniające się (80%+) ale tylko jako uzupełniacz, posiłek po treningowy najlepiej zrobić po aerobach które będziesz robić od razu po siłowni wtedy 20-40 min po nich zjedz ww (dobry tutaj ryż ale tylko po treningu, przed raczej ciemny o niskim IG) i do tego [...]
1. Czytam ze lepiej brac wieksze dawki, np 2000mg? Czy warto brac 2000mg przed treningiem godzine a potem na przyklad jeszcze przed snem dodatkowo, jesli tak to ile i kiedy. Co polecacie. Odp.Jeśli ważysz więcej niż 60kg,to zdecydowanie powinieneś zastosować 2-3g karnityny,w okresie przed treningowym,a jeśli trenujesz wcześnie rano możesz ją zażyć [...]
[...] kątemi z czasem jeszcze maleje, w zależności od treningu, diety, stażu itd. Swoją drogą, to chyba 95% ludzi przegapiło swój "newbie gains", bo zwykle nie wiedzą kompletnie o co chodzi z tym wszystkim i ćwiczą na pałę, a dopiero potem się orientują, że mogli zrobić to lepiej i efektywniej :D Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2022-06-17 09:54:54
ja teraz to stosuje":) przynajmniej normalnie jem fatem troche sie zalalem ale nie jest zle:) mysle ze jesli polaczyc to z meta lub innymi starydami co zwiekszaja synteze bialek mozna troche wiecej na tym zrobic
węglowodany złożone: kasze, ryż, owsianka (możesz zrobić z niej pożywne placki), makarony. banany - traktuj je jako dodatek. źródła białka: mięso - kura, indyk, ryby, wołowina, tuńczyk z puszki. tłuszcze: orzechy, siemię, oliwa z oliwek. dużo warzyw. Chuligan, za dużo tych białek. 2-2.5g białka/kg w zupełności wystarczy, węglowodany to jakieś [...]
Dzieki za odpowiedzi.Mam jeszcze jedno pytanie ,bo chce sobie jakies bialko takie na noc zrobic, wolnowchlanialne i mam takie bialka do wyboru: Whey Protein Concentrate Whey Protein Isolate Ion-exchange Whey Protein Isolate microfiltration Whey Protein Isolate Cold-Filtration Hydrolyzed Whey Protein Concentrate Hydrolyzed Whey Protein High [...]
[...] wyliczyć te składniki żeby schudnąć z tego tłuszczu okropnego, ale nie udaje mi sie. Tak samo jak delikatnie mięśnie na ramionach (bicki) i na łydkach powiększyły się ale są pod warstwą tłuszczu. A pytanie... jak wyliczyć te makroskladniki i czy doeta ckd jest dla mnie, i co zrobić żeby na tą chwile nie zwiększać mięśni a zrzucić ten tłuszcz
myslę, ze węgle z diety na redukcji spokojnie dostarczysz- jedyne co możesz zrobić z tym gainerem to po treningu jak już wspomniano, białko jeśli będziesz miał trudności z jego dostarczeniem we właściwych ilościach to radzę rzeczywiście kupić odżywkę/najlepiej mieszaninę różnych białek- z przewagą wolnowchłanialnych najlepiej/.
[...] nie nabrałeś właściwej techniki a myślisz już o kreatynie która nic i tak nie da przy takim stażu po drugie do czerwca to możesz co najwyżej poprawić kondycje fizyczną i zrobić jakieś tam małe postępy po trzecie ta serwatka z allegro to g**** a z białek to proponuje twaróg, kurczak, rybkę po czwarte jeśli chcesz dobrze wyglądać do czerwca [...]
[...] piwko, dla zaawansowanych - denaturat. Wysiłek początkującego wymaga relatywnie takich samych nakładów energetycznych i budulcowych, jak zawodnika. Początkujący może zrobić większe (relatywnie) postępy bez odżywek niż zawodnik zaawansowany. To prawda. Natomiast podział na odżywki w zależności od stopnia wytrenowania nie jest zasadny. Jest [...]
[...] pobiera juz energię z mięśni? Nie, znaczący wzrost rozpadu białek wystepuje dopiero przy wysiłkach > 60min (wcześniej też, ale nie jest znaczący) a po takim treningu co zrobić zeby tan kwas zeszedł i znowu sie tłuszczyk spalał? Potrzebny jest trening o niskiej intensywności - tzw. schładzanie, gdy mleczan się wypala, a nie tworzy się nowy.